Иво Сираков: Управлението на общината ни не бива да бъде на принципа на селската раздумка

          (Бел. ред. - Публикуваният текст е без редакционни промени, така както сме го получили от г-н Сираков)

           Уважаеми г-н Малинов,

           Според Вас, това, което съм посочил в моето интервю не отговаря на истината, така че си позволям да отговоря на всеки един Ваш въпрос, тъй като аз съм човек, който държи на истината и обича да борави с факти.

”В даденото от теб интервю говориш за нов екип на ГЕРБ, а и ти и колегата Халилов бяхте с Бояджиев по време на изборите, подчинявахте му се няколко месеца, а сега се отричате от него. Не Ви отива!”

           Г-н Малинов, за разлика от Вас и мнозинството във Вашата коалиция, които през годините демонстрираха своята политическа хамелеонщина, сменяйки политическите си възгледи и партньори редица пъти, то аз и хората, с които поехме инициативата в ГЕРБ – Рудозем, държим на позицията си и както вече споменах в интервюто ми, фактът, че сме в ръководството на партията на общинско ниво е абсолютно доказателство за това. Това, което сега говорим, го твърдяхме и преди изборите и ще продължаваме да го твърдим – ясно и открито, така че всеки един да е абсолютно наясно с това, което правим и мислим да правим.

           Г-н Малинов, за разлика от Вас и някои от Вашите политически партьори, с които в предишния мандат управлявахте заедно с г-н Бояджиев, след което пък заехте обратната позиция, което се случи преди изборите, то ние не се отричаме от никого, тъй като за нас нещата са принципни. За нас просто има правилна политика и грешна такава. Ние не отричаме нито една грешка, както на предишното управление така и на сегашното, но в същото време, нямаме право да загърбим и фактите, без значение кому са угодни те.

„Говориш за трупане на нови дългове, а не казваш колко оставихте – близо 4 000 000 лв “на червено” от предишния мандат. ТЕЗИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ НЕ ГИ НАТРУПАХМЕ НИЕ! „

           Дълговете, които онаследи общината са далеч под 4 млн. лева, за което има документи и доказателства. Истересното в случая е защо Вие не сте запознат с тях, защо не приложихте доказателства за Вашето твърдение? Да разбираме ли, че в качеството Ви на зам.-председател на ОбС – Рудозем не сте запознат с реалното финансово състояние на общината? И след като посочвате дълговете, то нека да Ви попитам защо няма информация за това, което сега става – какво се случва с новите дългове, които поехме, за какво се изразходват тези пари или просто изтеглихме 2 млн. кредит, който да ни стои по сметките и на който единствено да обслужваме лихвите? След като говорите за задължения, защо подписахте Акт 10 за „разкопания град” – да, в кавички, защото това твърдяхте преди изборите – оказва се, че сега се съгласявате със всичко това, което се е случило. Та нали затова са дълговете от миналия мандат – щом е подписам Акт 10, ознчава, че Вие потвърждавате, че наистина има извършена работа за тези пари – а какво се сличи с кредитите, които изтеглихте този мандат, къде са тези пари, има ли извършена работа за тях или пък разплатени задължения – защо никой не отговаря на тоиз въпрос?

„Говориш за вземане на нови кредити – да, така е 2 млн. за да се разплатят забатачените ви проекти, но ВЕЧЕ ГИ ВЪЗСТАНОВЯВАТ ОТ ОПЕРАТИВНИТЕ ПРОГРАМИ. ТОВА Е МЕХАНИЗМА НА ФИНАНСИРАНЕ ПО ПРОГРАМИТЕ, но на вас тия работи не са ви ясни.”

             Уважаеми г-н Малинов, за Ваша голяма изненада, искам да посоча, че в нито един проект по Оперативните програми на ЕС, няма заложено забавеното заплащане на задълженията към работниците към съответния проект. В случая визирам програмата за временна заетост. Съжалявам, но не мога да се съглася с Вас, че механизмът за финансиране на програмите включва забавеното изплащане на заплатите на работниците – напротив – това говори за некоректност и злоупотреби по изпълнението на бюджета на съответната програма. Лъжа ли е, че в програмите за заетост работят т. нар. „мъртви души” – хора, които само се водят на работа по документи, а в същото време те се занимават със съвсем друга дейност.

„По програмите за заетост са назначени 300 души общо в общината – в гр.Рудозем 52, в с.Чепинци – 34, в с.Елховец – 31, а в другите кметства са по 10 – 15 души. И тия хора не са само назначени, а наистина работят. Всички го забелязват само Вие не го признавате. По-чиста не е била никога цялата община.”

          В село Чепинци, където живеят над 2500 души работят 34 човека, в Рудозем – 52-ма, а в населени места като Рибница, Борие, Бяла река, чието население е 250 – 300 души работят по 10 – 15. Не мислите ли, че населени места, като Чепинци, Рудозем са ощетени, имайки предвид процентното съотношение сравнявайки жители, територия и т.н.

          И във връзка с оперативните програми, нека да Ви попитам колко спечелени проекта имате този мандат, изключвайки временната заетост, която е политика на национално ниво, и която се случва във всяка една община в България. Защо не вснесете яснота по този въпрос или се оказва, че не само, че понастоящем нямате успех по нито един проект, но и зачеркнахте вече спечелен такъв и лишихте няколко населени места от нов път и още редица преспективи покрай него.

„Какво ви плашат лаптопите? Ако някой има проблем с високите технологии да организираме обучение на общинските съветници?”

           Г-н Малинов, имайки предвид, че председателят на групата на ГЕРБ в местния праламент е човекът, чийто услуги ползват 90% от хората в общината именно в тази насока, Вашето твърдение наистина е смешно. Но може би Вие се опитвате да отконите темата, тъй като казусът с тях е, че има проблем с материалите за всяко едно заседание – или се получават в последния момент, или има неяснота и непълнота по тях – та нали идеята за тези преносими компютри беше именно възможността за по-добра комуникация и информираност. Оказва се обаче обратното – някой или не може или не иска да си свърши работата и да изпрати навреме и пълни материали на общинските ни съветници, на базата на които те да вземат адекватни решения, които да са в интерес на хората в общината ни, а не на управляващата клика и нейните приближени. Да, позволявам си да бъда толкова директен, тъй като това е факт, с който е запознат всеки един в тази община и доказателството за това бе с предпоследното заседание и гласуването на продажбата на обувния цех. Това са фактите, г-н Малинов.

„На празника на коя община си бил, че си чул общината да е на 10-то място. Според мен друго каза кмета – 261-во място от 264 общини в България. Пак заради предишното управление. Това положение е от края на август месец миналата година когато ВИЕ УПРАВЛЯВАХТЕ ОБЩИНАТА. „

          На празника на общината г-н Пехливанов заяви, че в края на тази година общината ще бъде в цветущо положение. Е, Вие как мислите, дали това е така или всичко това, което говорим потвърждава съвсем обратното. И на нас не ни харесва, тъй като и ние искаме да живеем в по-добра община, но за съжаление това са фактите, г-н Малинов.

„Казваш, че няма нито един одобрен проект. Двете гимназии се санираха само с работници от Рудозем. И това ли не видяхте?

Защо не защитихте Вие училището в с.Елховец цял мандат, а сегашния кмет го постигна?”

            Г-н Малинов, отново оставам неприятно изненадан, имайки предвид, че Вие бяхте част не само на сегашното управление, но и на предишните и би трябвало да бъдете запознат с това. Къдя бяхте Вие през цялото това време и защо не сте наясно с това, което се случва в общината ни, в крайна сметка Вие сте зам.-председател на ОбС. Факт, който е известен на всички ни, че проектите за снинарането на учлищата са дело на г-н Чакъров, а одобрението на финансирането им е благодарение на г-н Бояджиев. Да, също факт е, че самото тяхно изпълнение е дело на приближени фирми на г-н Пехливанов. Друг е въпросът с какво качество са изпълнени.

„А какво ще кажеш за улиците в с.Чепинци дето ги бяхте отписали, сега хората карат по асфалт. „

            Още нещо, което дължите на г-н Чакъров и г-н Бояджиев. Това са именно улиците, за които Вие и Вашите коалиционни партньори отказвахте гласуването на финансиране – още един принцип, на който изменихте, тъй като имменно този кредит, който отказвахте тогава, го гласувахте сега. И да Ви попитам – защо се стигна до него, не беше ли, защото приближената до Вас фирма изпълнител се оказа негодна за изпълнението на проекта, неизпълнявайки клаузите на договора. Ето защо, г-н Малинов, тези улици щяха да са факт още преди 2 години, ако не беше политическата недалновидност и управленската безпринципност на Вас и Вашите коалиционни партньори, които демострирахте тогава, които демонстрирате и сега. И на всичкото отгоре, качеството на изпълнение бе под всякаква критика, щом всички бяхме свидетели, че само месец след полагането на асфалта поникна трева на него. Г-н Малинов, Вие и Вашето управление наистина е прецедент за цяла България, жалко, че този прецедент носи отрицателен характер.

„Боли ви, че не мина номера с напорните канализации, но ние сме обещали да защитаваме интереса на населението. За това се проектира колкото трябва пъти водния цикъл.

Довеждащия колектор се препроектира наново заради променени изисквания на Оперативната програма. Или нищо не разбираш обаче или не искаш да признаеш истинската причина. На сайта на МОСВ го пише точно и ясно. Поне един път прочети и не се излагай повече. А и фирмата си работи вече цяла година в Койнарци.”

            Както споменах  по-горе ние боравим с факти, нашето участие в политиката е базирано на принципи, а не на лични интереси. В този ред на мисли – да, напорната канализация е грешка и ние не сме го отричали, без значение чия грешка е. И говорейки за грешки, нека да продължим с една още по-голяма – при наличието на готов проект, кому бе нужно препроектиране, за което бяха хвърлени стотици хиляди левове. Та нали точно Вие преди изборите твърдяхте, че има готов проект за гравитачна канализация, който трябва да бъде изпълнен. В такъв случай защо сега се наложи препроектиране, защо отново изменихте на принципите си и това, което твърдяхте само преди година – какво се промени, може би това, че някой има договорен процент от цената за препроектиране, въпреки, че то е абсолютно ненужно и още повече въобще извършено ли е такова – вярно ли е, че е използван стария проект, където едиствено е променена титулната страница и е представен по този начин. Г-н Малинов, това са въпроси, на които очакваме отговори с доказателства – такива, които Вие умишлено не ни представяте, като по този начин единствено потвърждавате това, което казваме.

            А колкото до Койнарци – ако имахте малко по-силна памет, че да може да си спомните, че проектът и спечелването на финансиране по него, както и започването на работата  се случиха в предишния мандат и Вие просто ги онаследихте. И на всичкото отгоре си позволихте да анулирате договора с една от местните фирми, спечелили търга за изпълнението му – защо, та нали точно Вие твърдяхте, че ще подпомагате местния бизнес – или може би тогава забравихте да споменете, че ще подпомагате само приближените до Вас местни фирми, като Вашите дела го доказаха – доказахте го с изпълнението на проектите за училищата, доказахте го с неразплатеното зимно поддържане, доказахте го и със зачеркването на договора за изпълнението на обекта в Койнарци, където дори все още сте длъжници на тази фирма – отново дълг, за който именно Вие сте виновни.     

          Уважаеми г-н Малинов,

         Обръщам се към Вас на „Вие”, използвайки официалния етикет, който подобава на хората, ангажирали се официално с нечия политическа кауза или пък с управлението на общината ни. И в този ред на мисли, за пореден път ще отбележа, че съм неприятно изненадан от изказа Ви, от начина, по който се обръщате към мен и към Вашите съграждани. Най-малкото от уважение към всички онези, които са Ви гласували доверието си, ревизирайте изказа си, начина по който се обръщате към нас, тъй като в противен случай, всички ние оставаме с впечатлението, че за Вас управлението на общината, както и комуникацията с политическите Ви партньори и опоненти е изградена на принципа не селската раздумка и дребното интересчийсвто. Не знам за Вас, но лично за мен това е абсолюто недопустимо, особено за един зам.-председател на местния парламент в общината ни.

            Г-н Малинов, всичко това сочи, че Вие и политиката, която провеждате не е нищо повече от една селска раздумка, може би именно затова Вашето управление жъне неуспехи. Съветвам Ви да ревизирате всичко това, тъй като управлението на общината е сериозно и отговорно дело, на което трябва да отдадете необходимата грамотност, ерудиция и политическа далновидност, тъй като гласуваното доверие на хората за управлението община Рудозем е много повече от дребно интересчийство и селска радумка. Искрено се надявам да го осъзнаете!

       Иво Сираков,

       Организационен секретар на ПП ГЕРБ - Рудозем


снимка: teacher.bg снимка: teacher.bg снимка: teacher.bg
Иво Сираков: Управлението на общината ни не бива да бъде на принципа на селската раздумка
17.11.2012 | 21:42
2802
снимка: teacher.bg

          (Бел. ред. - Публикуваният текст е без редакционни промени, така както сме го получили от г-н Сираков)

           Уважаеми г-н Малинов,

           Според Вас, това, което съм посочил в моето интервю не отговаря на истината, така че си позволям да отговоря на всеки един Ваш въпрос, тъй като аз съм човек, който държи на истината и обича да борави с факти.

”В даденото от теб интервю говориш за нов екип на ГЕРБ, а и ти и колегата Халилов бяхте с Бояджиев по време на изборите, подчинявахте му се няколко месеца, а сега се отричате от него. Не Ви отива!”

           Г-н Малинов, за разлика от Вас и мнозинството във Вашата коалиция, които през годините демонстрираха своята политическа хамелеонщина, сменяйки политическите си възгледи и партньори редица пъти, то аз и хората, с които поехме инициативата в ГЕРБ – Рудозем, държим на позицията си и както вече споменах в интервюто ми, фактът, че сме в ръководството на партията на общинско ниво е абсолютно доказателство за това. Това, което сега говорим, го твърдяхме и преди изборите и ще продължаваме да го твърдим – ясно и открито, така че всеки един да е абсолютно наясно с това, което правим и мислим да правим.

           Г-н Малинов, за разлика от Вас и някои от Вашите политически партьори, с които в предишния мандат управлявахте заедно с г-н Бояджиев, след което пък заехте обратната позиция, което се случи преди изборите, то ние не се отричаме от никого, тъй като за нас нещата са принципни. За нас просто има правилна политика и грешна такава. Ние не отричаме нито една грешка, както на предишното управление така и на сегашното, но в същото време, нямаме право да загърбим и фактите, без значение кому са угодни те.

„Говориш за трупане на нови дългове, а не казваш колко оставихте – близо 4 000 000 лв “на червено” от предишния мандат. ТЕЗИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ НЕ ГИ НАТРУПАХМЕ НИЕ! „

           Дълговете, които онаследи общината са далеч под 4 млн. лева, за което има документи и доказателства. Истересното в случая е защо Вие не сте запознат с тях, защо не приложихте доказателства за Вашето твърдение? Да разбираме ли, че в качеството Ви на зам.-председател на ОбС – Рудозем не сте запознат с реалното финансово състояние на общината? И след като посочвате дълговете, то нека да Ви попитам защо няма информация за това, което сега става – какво се случва с новите дългове, които поехме, за какво се изразходват тези пари или просто изтеглихме 2 млн. кредит, който да ни стои по сметките и на който единствено да обслужваме лихвите? След като говорите за задължения, защо подписахте Акт 10 за „разкопания град” – да, в кавички, защото това твърдяхте преди изборите – оказва се, че сега се съгласявате със всичко това, което се е случило. Та нали затова са дълговете от миналия мандат – щом е подписам Акт 10, ознчава, че Вие потвърждавате, че наистина има извършена работа за тези пари – а какво се сличи с кредитите, които изтеглихте този мандат, къде са тези пари, има ли извършена работа за тях или пък разплатени задължения – защо никой не отговаря на тоиз въпрос?

„Говориш за вземане на нови кредити – да, така е 2 млн. за да се разплатят забатачените ви проекти, но ВЕЧЕ ГИ ВЪЗСТАНОВЯВАТ ОТ ОПЕРАТИВНИТЕ ПРОГРАМИ. ТОВА Е МЕХАНИЗМА НА ФИНАНСИРАНЕ ПО ПРОГРАМИТЕ, но на вас тия работи не са ви ясни.”

             Уважаеми г-н Малинов, за Ваша голяма изненада, искам да посоча, че в нито един проект по Оперативните програми на ЕС, няма заложено забавеното заплащане на задълженията към работниците към съответния проект. В случая визирам програмата за временна заетост. Съжалявам, но не мога да се съглася с Вас, че механизмът за финансиране на програмите включва забавеното изплащане на заплатите на работниците – напротив – това говори за некоректност и злоупотреби по изпълнението на бюджета на съответната програма. Лъжа ли е, че в програмите за заетост работят т. нар. „мъртви души” – хора, които само се водят на работа по документи, а в същото време те се занимават със съвсем друга дейност.

„По програмите за заетост са назначени 300 души общо в общината – в гр.Рудозем 52, в с.Чепинци – 34, в с.Елховец – 31, а в другите кметства са по 10 – 15 души. И тия хора не са само назначени, а наистина работят. Всички го забелязват само Вие не го признавате. По-чиста не е била никога цялата община.”

          В село Чепинци, където живеят над 2500 души работят 34 човека, в Рудозем – 52-ма, а в населени места като Рибница, Борие, Бяла река, чието население е 250 – 300 души работят по 10 – 15. Не мислите ли, че населени места, като Чепинци, Рудозем са ощетени, имайки предвид процентното съотношение сравнявайки жители, територия и т.н.

          И във връзка с оперативните програми, нека да Ви попитам колко спечелени проекта имате този мандат, изключвайки временната заетост, която е политика на национално ниво, и която се случва във всяка една община в България. Защо не вснесете яснота по този въпрос или се оказва, че не само, че понастоящем нямате успех по нито един проект, но и зачеркнахте вече спечелен такъв и лишихте няколко населени места от нов път и още редица преспективи покрай него.

„Какво ви плашат лаптопите? Ако някой има проблем с високите технологии да организираме обучение на общинските съветници?”

           Г-н Малинов, имайки предвид, че председателят на групата на ГЕРБ в местния праламент е човекът, чийто услуги ползват 90% от хората в общината именно в тази насока, Вашето твърдение наистина е смешно. Но може би Вие се опитвате да отконите темата, тъй като казусът с тях е, че има проблем с материалите за всяко едно заседание – или се получават в последния момент, или има неяснота и непълнота по тях – та нали идеята за тези преносими компютри беше именно възможността за по-добра комуникация и информираност. Оказва се обаче обратното – някой или не може или не иска да си свърши работата и да изпрати навреме и пълни материали на общинските ни съветници, на базата на които те да вземат адекватни решения, които да са в интерес на хората в общината ни, а не на управляващата клика и нейните приближени. Да, позволявам си да бъда толкова директен, тъй като това е факт, с който е запознат всеки един в тази община и доказателството за това бе с предпоследното заседание и гласуването на продажбата на обувния цех. Това са фактите, г-н Малинов.

„На празника на коя община си бил, че си чул общината да е на 10-то място. Според мен друго каза кмета – 261-во място от 264 общини в България. Пак заради предишното управление. Това положение е от края на август месец миналата година когато ВИЕ УПРАВЛЯВАХТЕ ОБЩИНАТА. „

          На празника на общината г-н Пехливанов заяви, че в края на тази година общината ще бъде в цветущо положение. Е, Вие как мислите, дали това е така или всичко това, което говорим потвърждава съвсем обратното. И на нас не ни харесва, тъй като и ние искаме да живеем в по-добра община, но за съжаление това са фактите, г-н Малинов.

„Казваш, че няма нито един одобрен проект. Двете гимназии се санираха само с работници от Рудозем. И това ли не видяхте?

Защо не защитихте Вие училището в с.Елховец цял мандат, а сегашния кмет го постигна?”

            Г-н Малинов, отново оставам неприятно изненадан, имайки предвид, че Вие бяхте част не само на сегашното управление, но и на предишните и би трябвало да бъдете запознат с това. Къдя бяхте Вие през цялото това време и защо не сте наясно с това, което се случва в общината ни, в крайна сметка Вие сте зам.-председател на ОбС. Факт, който е известен на всички ни, че проектите за снинарането на учлищата са дело на г-н Чакъров, а одобрението на финансирането им е благодарение на г-н Бояджиев. Да, също факт е, че самото тяхно изпълнение е дело на приближени фирми на г-н Пехливанов. Друг е въпросът с какво качество са изпълнени.

„А какво ще кажеш за улиците в с.Чепинци дето ги бяхте отписали, сега хората карат по асфалт. „

            Още нещо, което дължите на г-н Чакъров и г-н Бояджиев. Това са именно улиците, за които Вие и Вашите коалиционни партньори отказвахте гласуването на финансиране – още един принцип, на който изменихте, тъй като имменно този кредит, който отказвахте тогава, го гласувахте сега. И да Ви попитам – защо се стигна до него, не беше ли, защото приближената до Вас фирма изпълнител се оказа негодна за изпълнението на проекта, неизпълнявайки клаузите на договора. Ето защо, г-н Малинов, тези улици щяха да са факт още преди 2 години, ако не беше политическата недалновидност и управленската безпринципност на Вас и Вашите коалиционни партньори, които демострирахте тогава, които демонстрирате и сега. И на всичкото отгоре, качеството на изпълнение бе под всякаква критика, щом всички бяхме свидетели, че само месец след полагането на асфалта поникна трева на него. Г-н Малинов, Вие и Вашето управление наистина е прецедент за цяла България, жалко, че този прецедент носи отрицателен характер.

„Боли ви, че не мина номера с напорните канализации, но ние сме обещали да защитаваме интереса на населението. За това се проектира колкото трябва пъти водния цикъл.

Довеждащия колектор се препроектира наново заради променени изисквания на Оперативната програма. Или нищо не разбираш обаче или не искаш да признаеш истинската причина. На сайта на МОСВ го пише точно и ясно. Поне един път прочети и не се излагай повече. А и фирмата си работи вече цяла година в Койнарци.”

            Както споменах  по-горе ние боравим с факти, нашето участие в политиката е базирано на принципи, а не на лични интереси. В този ред на мисли – да, напорната канализация е грешка и ние не сме го отричали, без значение чия грешка е. И говорейки за грешки, нека да продължим с една още по-голяма – при наличието на готов проект, кому бе нужно препроектиране, за което бяха хвърлени стотици хиляди левове. Та нали точно Вие преди изборите твърдяхте, че има готов проект за гравитачна канализация, който трябва да бъде изпълнен. В такъв случай защо сега се наложи препроектиране, защо отново изменихте на принципите си и това, което твърдяхте само преди година – какво се промени, може би това, че някой има договорен процент от цената за препроектиране, въпреки, че то е абсолютно ненужно и още повече въобще извършено ли е такова – вярно ли е, че е използван стария проект, където едиствено е променена титулната страница и е представен по този начин. Г-н Малинов, това са въпроси, на които очакваме отговори с доказателства – такива, които Вие умишлено не ни представяте, като по този начин единствено потвърждавате това, което казваме.

            А колкото до Койнарци – ако имахте малко по-силна памет, че да може да си спомните, че проектът и спечелването на финансиране по него, както и започването на работата  се случиха в предишния мандат и Вие просто ги онаследихте. И на всичкото отгоре си позволихте да анулирате договора с една от местните фирми, спечелили търга за изпълнението му – защо, та нали точно Вие твърдяхте, че ще подпомагате местния бизнес – или може би тогава забравихте да споменете, че ще подпомагате само приближените до Вас местни фирми, като Вашите дела го доказаха – доказахте го с изпълнението на проектите за училищата, доказахте го с неразплатеното зимно поддържане, доказахте го и със зачеркването на договора за изпълнението на обекта в Койнарци, където дори все още сте длъжници на тази фирма – отново дълг, за който именно Вие сте виновни.     

          Уважаеми г-н Малинов,

         Обръщам се към Вас на „Вие”, използвайки официалния етикет, който подобава на хората, ангажирали се официално с нечия политическа кауза или пък с управлението на общината ни. И в този ред на мисли, за пореден път ще отбележа, че съм неприятно изненадан от изказа Ви, от начина, по който се обръщате към мен и към Вашите съграждани. Най-малкото от уважение към всички онези, които са Ви гласували доверието си, ревизирайте изказа си, начина по който се обръщате към нас, тъй като в противен случай, всички ние оставаме с впечатлението, че за Вас управлението на общината, както и комуникацията с политическите Ви партньори и опоненти е изградена на принципа не селската раздумка и дребното интересчийсвто. Не знам за Вас, но лично за мен това е абсолюто недопустимо, особено за един зам.-председател на местния парламент в общината ни.

            Г-н Малинов, всичко това сочи, че Вие и политиката, която провеждате не е нищо повече от една селска раздумка, може би именно затова Вашето управление жъне неуспехи. Съветвам Ви да ревизирате всичко това, тъй като управлението на общината е сериозно и отговорно дело, на което трябва да отдадете необходимата грамотност, ерудиция и политическа далновидност, тъй като гласуваното доверие на хората за управлението община Рудозем е много повече от дребно интересчийство и селска радумка. Искрено се надявам да го осъзнаете!

       Иво Сираков,

       Организационен секретар на ПП ГЕРБ - Рудозем


Последни новини
Компютри втора ръка за икономично и екологично бъдеще
Община Рудозем има одобрени 7 проекта на стойност близо 10 млн. лева
Инж. Недко Кулевски е новият кмет на Рудозем
„Запей от сърце да тропнем ний хорце”-един замислен ,организиран и реализиран проект от НЧ”Нов живот1948-с.Чепинци”
Добро представяне на чепинските хокеисти на турнир в Неделино
В читалището в Чепинци продължават да работят
Иновативна визия и подход демонстрира кандидатът за кмет на Чепинци Риза Брахимбашев на откриването на своята предизборна кампания
ГРАНДИОЗНО ТЪРЖЕСТВО ПО СЛУЧАЙ ПЪРВИЯ ПРОЧИТ НА КОРАНА СЕ ПРОВЕДЕ В РУДОЗЕМ
Кандидатът за кмет на с. Чепинци Риза Брахимбашев открива своята кампания на 30-ти септември
На 23 септември ще се проведе тържество Хатим в Рудозем