Кризата и темата за качеството на хляба възродиха селските фурни
Публикувана на: 28.02.2011 | 15:44
961 прочитания
Кризата и темата за качеството на хляба възродиха селските фурни. В чепеларското село Забърдо преди няколко месеца, след няколко годишно прекъсване отвори врати фурната за производство на хляб, а насъщния вече се търси от потребители и в други населени места. Пред радио "Фокус" - Смолян кметът на населеното място Валентин Черпоков обясни, че от Забърдо карат хляб в Чепеларе и Пампорово, който много бързо се разпродава. Хлябът е с грамаж 700 грама и струва 90 стотинки. По думите на кмета ръчно произведеният хляб ще се продава и в Пловдив. Според кмета не само местните жители, но и хората, които живеят по градовете вече предпочитат да си купят хляб, изпечен в селска фурна по традиционна стара рецепта. Кметът добави, че като количество не произвеждат много, но са доволни от факта, че всеки, който купува от тях определя вкусът на хляба като неповторим.