Много добро представяне на възпитаниците на рудоземската гимназия за учебната 2021-2022г.

РЕЗУЛТАТИ НА НВО И ДЗИ ЗА УЧЕБНАТА 2021 – 2022 ГОДИНА

И тази година учениците от  IV клас с преподаватели – Марина Дянкова, Снежана Мирославова и Румяна Странджалиева постигнаха отлични резултати на НВО по български език и математика.

    За IV клас средният процент от максималния брой точки по БЕЛ  на национално ниво е 70,46, а на ниво училище – 80,77 – с 10,31 над националното ниво. По математика на национално ниво четвъртокласниците са постигнали 57,33, а на училищно – 64,51 – със 7,18 над националното.

    VII клас с преподаватели – Нели Хадижидимова, Теодора Димитрова, Анета Чипева, Таня Кьоровска, Веселина Коджебашева продължиха  положителната тенденция при учениците и на двата изпита след седми клас. По БЕЛ те достигнаха среден процент 58,74 точки от максималния брой, който надхвърля средния за страната – 53,63 – с 5,11 над националното.

    И по математика могат да се похвалят със завидни постижения. Средният процент от максималния брой точки за страната е 35,32, а на ниво училище 35,81 – с 0,49 над националното.

    X клас с преподаватели – Венета Билянова, Юлияна Момчилова, Антоанета Кехайова и Юлия Димитрова, Таня Кьоровска  не отстъпват на много добрите  резултатите  на останалите. Десетокласниците от СУ – Рудозем  получиха по-висок от средния процент точки на национално равнище – 45,34 от 34,72 по математика – с 10,62 над средното, а по български език и литература – 49,02 от 43,16 за страната – с 5,86 над средното.

    Зрелостниците от училището са сред най-добрите в страната, техният успех е над средния на областно и национално ниво. С дванадесетокласниците неуморно и усърдно работиха Николина Костадинова, Веселина Коджебашева, Десислава Хаджиева, Захра Керозова и Кристина Аргатска.

    По БЕЛ резултатите са с 2,4 по-високи от националните и не отстъпват от отличното  ниво за област Смолян.

    По философия резултатите на училището са с 6,56 по-високи от тези  на областно ниво  и с 13,55 по – високи от националните.

    По Биология и здравно образование резултатите са с 1,01 по-високи от националните резултати.

    По   Английски език резултатите на училището са със  7,1 по – високи от резултатите на областта и с 10,69 по –високи от национално ниво.

    Биляна Билянова от XII а клас е с оценка 6,00  на матурата по БЕЛ – една от малкото пълни шестици в страната.

    Поздравяваме преподавателите и учениците на СУ ,,Свети свети Кирил и Методий“ – Рудозем с отличните резултати за поредна година, които показват трайна тенденция в образователния процес, а не епизодични постижения.

    Вярваме, че и през следващата година с усиления труд на учителите и учениците отново ще можем да се похвалим с прекрасни резултати.

 

ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОСТИЖЕНИЯ ПРЕЗ ЮБИЛЕЙНАТА 2021 – 2022 ГОДИНА

За поредна година отлични постижения на учениците от Средно училище ,,Свети свети Кирил и Методий“ – Рудозем

   И тази година учениците от  IV клас постигнаха отлични резултати на НВО по български език и математика. Нашите деца са на второ място в областа.  

   Средният процент от максималния брой точки по БЕЛ  на национално ниво е 70.46, а на ниво училище – 80.77 – с 10.31 над националното ниво. По математика на национално ниво четвъртокласниците са постигнали 57.33, а на училищно – 64.51 – със 7.18 над националното.

   Продължава и положителната тенденция при учениците и на двата изпита след седми клас. По БЕЛ те достигнаха среден процент 58.74 точки от максималния брой, който надхвърля средния за страната – 53.63.

   И по математика могат да се похвалят със завидни постижения. Средният процент от максималния брой точки за страната е 35.32, а на ниво училище 35.81.

   Много добри са резултатите и на десетокласниците от СУ – Рудозем. Те също получиха по-висок от средния процент точки на национално равнище – 45.34 от 34.72 по математика, а по български език и литература – 49.02 от 43.16 за страната.

   Зрелостниците от училището са сред най-добрите в страната, техният успех е над средния за  областта и страната. Дванадесетокласниците също достигнаха много добро ниво – над средното за страната.

    Биляна Билянова от XII а клас е с оценка 6,00  на матурата по БЕЛ – единствената пълна шестица за областта.

   На Национално финално състезание към СБНУ учениците от I до IV клас получиха общо 34 медала – 17 златни –   а – Аля Рупецова, Анастасия Коджебашева, Антонина Овардова, Дарис Илъков, Денислава Кундева, Мартин Малеков, Раяна Моллова, I б – Аниса Молабрахимова, Ивайло Романов, II а – Бияна Дурева, Борис Ружинов, Георги Милковски, Ивет Исаева, Мадлен Миткова, Мая Балайкова, Мелиса Ходжова, Рая Добрева, II б – Дориян Пилевски, Емир Халилов, Ивайла Даракчиева, III а – Радослав Радославов Русков,  III б – Николай Сергеев  Бозов, IV а –  Лора Радославова Стефанова,  IV б – Яна Ваклинова Маслянова, IV в – Велизар Венциславов Дурев, Симона Красимирова Кисьова и 17 сребърни – I а – Зехра Меминовска, Денислава Андреева, Мартин Асенов, Никол Османова, I б – Вели Кехайов, Денислав Сираков, II а – Амира Шабан, Сара Емирска, Надежда Иванова, II б – Алейна Сиракова, Деница Бозова, Амир Енгеров, III а –  Наталия Рускова, III б – Даниел  Паликаров, Деян Маринов Кушев, IV а –  Даниел Николаев Момчилов, Николай Симеонов Лойтов, IV б – Йолхан  Ефендиев.

   Децата се включиха и в различни извънкласни дейности и инициативи – Международен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ – второ място на областен кръг – Антонина Овардова, за областно ниво се класираха и Бияна Дурева и Сара Емирска, Радослав Радославов Русков – трето място на областен кръг.

   Учениците от  II а клас участваха в Инициатива на Изпълнителна агенция по горите, посветена на Международен ден на гората и Седмица на гората 2022г. – Музикално изпълнение на „Хубава си моя горо“. Клипът бе публикуван на страницата на агенцията. Учениците получиха грамота. Учениците от II а и II б  клас взеха участие в художествена инициатива за детски рисунки „Моята мечта , чиито рисунки бяха публикувани във виртуална изложба на сайта на издателство „Клет България“  и получиха грамоти и  значки.    

    Други мероприятия, в които участваха II а клас са: Европейска седмица на мобилността 19.09-22.09.2021 г. – награди за класа от РИОСВ-Смолян, с Нестле за по-здравословен живот, съвместна инициатива за 19.02 „Васил Левски“ и НЧ „Христо Ботев – 2000“ гр. Рудозем, участие в концерт по случай 100-годишнината на училището – рецитал.

    Учениците от VIVIIVII и X клас се включиха в състезание по БЕЛ Стъпала на знанието. Учениците класирани за втори кръг на състезанието са: Велизар Кехайов, Иван Кондилов и Димитрия Тошкова. А до национален кръг – Яница Трендафилова, Сибела Руменова и Амина Молабрахимова.

    Медина  Молаахмедова от XI б клас се класира за Областния кръг на Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език, а за изготвяне на материали за Общински кръг на Олимпиада по английски език – XI клас, която се проведе на 07.01.2022г.За областен кръг се класираха Медина  Молаахмедова и Самира Ахмедчикова от XI б клас. Училището ни  се включи в Девето национално състезание по английски език „Pearson Competition”, като Иван Кондилов – X б клас се класира за участие в националния кръг на състезанието. Училището участва за десети път в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2021. Класираха се на първо място Васил Данаилов от VI б клас и Кристина Шехова от VII а клас. Учениците от VI б  клас от СУ „Св. св. Кирил и Методий“-   гр. Рудозем, посетиха  Дневен Център за Деца и Младежи с Увреждания „Слънце“- гр. Рудозем.  Проведоха групова работа с малчуганите на тема „Всички сме равни”. Целта на занятието, включващо занимателни игри , бе да покажат на децата колко е важно да се грижат едни за други и да приемат различията, за да може да живеят в един по-толерантен свят.

   Иван Кондилов и Владислав Кехайов бяха класирани за областна олимпиада по История и цивилизации, а Ирина Ботева – взе участие в конкурс „Значението на парламента и ролята на народния представител и управлението“

    В олимпиади и състезания по ХООС взеха участие следните ученици: XII б – Юксел Мустанов, XI а – Борислава Герчекова, XI а  – Аида Рунчева,  Иман Халил, VII а – Андрея Манева и Виктория Крушовалиева, VIII в – Велизар Кехайов.

    На олимпиада по Биология и ЗО за областен кръг се класира Иман Халил от XI а клас.

    Елвина Кермилска от VIII в клас взе участие в конкурс на Ловно-рибарски съюз за есе на тема: Един ден сред природата на България.

   В олимпиада по Астрономия се включиха петокласниците – Светлозар Сираков, Дариан Чаушев и Янис Делиисенов.

   Учениците от V до X клас се включиха в изложби на рисунки, картички, ученически проекти, макети и табла.

   Учениците от V до X клас се включиха в кампанията „Раздвижваме България“ – седмица на физическата активност и спорт. В  общинското състезание по футбол VIII – X клас момчета спечелиха II място.

   През учебната 2021/2022 година групата на БМЧК в СУ „ Свети сети Кирил и Методий“ – Рудозем се увеличи многократно и вече наброява 40 ученици-доброволци. През цялото време те бяха изключително активни, като инициираха и/или се включиха в организирани различни акции:

 • 7 информационни кампании;
 • 8 дарителски кампании.

   Момичетата и момчетата от групата на БМЧК в нашето училище са добър пример за милосърдие и добротворчество.

   През учебната 2021/2022 в СУ „Свети свети Кирил и Методий“ – Рудозем беше сформирана група  „Математиката – лесна и интересна“ – извънкласна дейност занимания по интереси.  На 23 февруари учениците от групата проведоха математическо състезание. Те  бяха разделени на три отбора, като трябваше колективно да решават забавни и логически задачи от учебния материал. С креативност и интуиция учениците се справиха отлично. Състезанието предизвика голям ентусиазъм и воля за победа във всички участници.

   Петокласниците разработиха и  проект за обикновените дроби „Цветна градина от дроби“, изявиха творческите си заложби по рисуване и активно използваха и надграждаха знанията си по математика.

    През учебната 2021-2022 г. ,като извънкласна дейност занимания по интереси, бе сформирана група „Подготовка за НВО по БЕЛ – 7 а клас”. Целта тази група беше учениците да преодолеят натрупаните негативи и пропуски от обучението в ОРЕС.

   Занятията протичаха ритмично, съобразно с установения график, и много интензивно. Включени бяха различни методи за онагледяване, индивидуална работа, работа по групи. Седмокласниците  участваха и в занимателна игра в Kahoot, чиято цел беше чрез игрови модел да проверят знанията си по БЕЛ. Учениците с интерес и много активно участваха в заниманията, работиха усилено в закупените по проекта помагала с тестове по формата на НВО и с общи усилия успяхме да преодолеем огромна част от натрупаните пропуски. Свидетелство за това са и изключително добрите резултати, показани на НВО по БЕЛ 7 клас.

   През учебната 2021/2022 година в СУ „Св. св. Кирил и Методий” – Рудозем бе сформирана група „Карате”, извънкласна дейност занимания по интереси. В групата участваха 20 ученици. Те проявяваха огромен интерес. Тренировките, които се провеждаха бяха под формата на забавни спортни игри и увличаха децата. Развивахме уменията им  за отборна работа, подобрявахме техните физически качества и дисциплина.

   Групата Занимания по интереси участваха в:

 1. Национално първенство по карате за кадетки в град Севлиево и постигнаха следните резултати:
 • Емира Младенова, категория 55 кг – 1 място
 • Есма Халилова, категория 55 кг – 3 място
 • Мартина Бендерова, категория 60 кг – 1 място
 • Амира Брахомова, девойки, категория 50 кг – 2 място
 1. Национално първенство па ката за кадетки и девойки град Шумен:
 • Емира Младенова – 3 място
 • Амира Брахомова – 3 място
 1. Международен турнир за купа „Черно море” град Бургас:
 • Емира Младенова, категория 55 кг – 1 място
 • Мартина Бендерова, категория 60 кг – 1 място
 • Есма Халилова, категория 55 кг – 2 място
 • Амира Брахомова, девойки, категория 50 кг – 3 място

   В извън класна дейност занимания по интереси  група ,,Футбол и здраве ‘‘и група,, Футбол‘‘, бяха сформирани две спортни групи по футбол ,,Футбол и здраве‘‘ и ,,Футбол‘‘. В тях  бяха включени ученици от IV клас. В едната група участваха 21 ученици, а във втората 15 ученици.

   Децата с удоволствие участваха в практическите занятия, които имаха комплексен характер- обучение на конкретно технико-тактическо действие и възпитание на определено физическо качество.  Часовете по проекта бяха съобразени с възрастовото развитие на 11 годишните футболисти. Бяха затвърдени основните специфични умения и навици. По време на тренировките те бяха разпределени в различни отбори, като натоварването беше с различен характер ,което повиши интереса и активността на децата. Часовете по футбол бяха истинско забавление за учениците. Между класовете бяха проведени футболни срещи ,на които беше излъчен победител.

   През учебната 2021-2022 г. в СУ ,,Св. св. Кирил и Методий‘‘  –  Рудозем в група ,,Приложни изкуства‘‘, участваха 15 ученици от VI в клас. От учениците бяха изработени различни изделия, които могат да се приложат в ежедневието.

    Бе организиран Коледен базар с изработени от групата сувенири и новогодишни картички, които бяха продадени с благотворителна цел.

   А изработените мартеници по случай Баба Марта, бяха подарени на всички ученици и учители в училище.

   Децата изработиха и украса за училище по случай сто-годишния юбилей .

   През учебната 2021/2022 в СУ ,,Св. св. Кирил и Методий” – Рудозем, бе сформирана група ,,Информационни дейности”, извънкласна дейност занимания по интереси.

   В групата участваха 14 ученици от V в клас. Темите, които се разглеждаха бяха разнообразни и привличаха вниманието им. Децата участваха с интерес и бяха активни. Под формата на състезание, групова и индивидуална работа децата работиха и се забавляваха в необятния свят на информационните технологии.

   По случай сто-годишния юбилей на образователната институция, учениците организираха състезание, което беше много забавно и интересно за всички.

Етикети:

снимка: teacher.bg снимка: teacher.bg снимка: teacher.bg
Много добро представяне на възпитаниците на рудоземската гимназия за учебната 2021-2022г.
01.07.2022 | 14:35
2226
снимка: teacher.bg

РЕЗУЛТАТИ НА НВО И ДЗИ ЗА УЧЕБНАТА 2021 – 2022 ГОДИНА

И тази година учениците от  IV клас с преподаватели – Марина Дянкова, Снежана Мирославова и Румяна Странджалиева постигнаха отлични резултати на НВО по български език и математика.

    За IV клас средният процент от максималния брой точки по БЕЛ  на национално ниво е 70,46, а на ниво училище – 80,77 – с 10,31 над националното ниво. По математика на национално ниво четвъртокласниците са постигнали 57,33, а на училищно – 64,51 – със 7,18 над националното.

    VII клас с преподаватели – Нели Хадижидимова, Теодора Димитрова, Анета Чипева, Таня Кьоровска, Веселина Коджебашева продължиха  положителната тенденция при учениците и на двата изпита след седми клас. По БЕЛ те достигнаха среден процент 58,74 точки от максималния брой, който надхвърля средния за страната – 53,63 – с 5,11 над националното.

    И по математика могат да се похвалят със завидни постижения. Средният процент от максималния брой точки за страната е 35,32, а на ниво училище 35,81 – с 0,49 над националното.

    X клас с преподаватели – Венета Билянова, Юлияна Момчилова, Антоанета Кехайова и Юлия Димитрова, Таня Кьоровска  не отстъпват на много добрите  резултатите  на останалите. Десетокласниците от СУ – Рудозем  получиха по-висок от средния процент точки на национално равнище – 45,34 от 34,72 по математика – с 10,62 над средното, а по български език и литература – 49,02 от 43,16 за страната – с 5,86 над средното.

    Зрелостниците от училището са сред най-добрите в страната, техният успех е над средния на областно и национално ниво. С дванадесетокласниците неуморно и усърдно работиха Николина Костадинова, Веселина Коджебашева, Десислава Хаджиева, Захра Керозова и Кристина Аргатска.

    По БЕЛ резултатите са с 2,4 по-високи от националните и не отстъпват от отличното  ниво за област Смолян.

    По философия резултатите на училището са с 6,56 по-високи от тези  на областно ниво  и с 13,55 по – високи от националните.

    По Биология и здравно образование резултатите са с 1,01 по-високи от националните резултати.

    По   Английски език резултатите на училището са със  7,1 по – високи от резултатите на областта и с 10,69 по –високи от национално ниво.

    Биляна Билянова от XII а клас е с оценка 6,00  на матурата по БЕЛ – една от малкото пълни шестици в страната.

    Поздравяваме преподавателите и учениците на СУ ,,Свети свети Кирил и Методий“ – Рудозем с отличните резултати за поредна година, които показват трайна тенденция в образователния процес, а не епизодични постижения.

    Вярваме, че и през следващата година с усиления труд на учителите и учениците отново ще можем да се похвалим с прекрасни резултати.

 

ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОСТИЖЕНИЯ ПРЕЗ ЮБИЛЕЙНАТА 2021 – 2022 ГОДИНА

За поредна година отлични постижения на учениците от Средно училище ,,Свети свети Кирил и Методий“ – Рудозем

   И тази година учениците от  IV клас постигнаха отлични резултати на НВО по български език и математика. Нашите деца са на второ място в областа.  

   Средният процент от максималния брой точки по БЕЛ  на национално ниво е 70.46, а на ниво училище – 80.77 – с 10.31 над националното ниво. По математика на национално ниво четвъртокласниците са постигнали 57.33, а на училищно – 64.51 – със 7.18 над националното.

   Продължава и положителната тенденция при учениците и на двата изпита след седми клас. По БЕЛ те достигнаха среден процент 58.74 точки от максималния брой, който надхвърля средния за страната – 53.63.

   И по математика могат да се похвалят със завидни постижения. Средният процент от максималния брой точки за страната е 35.32, а на ниво училище 35.81.

   Много добри са резултатите и на десетокласниците от СУ – Рудозем. Те също получиха по-висок от средния процент точки на национално равнище – 45.34 от 34.72 по математика, а по български език и литература – 49.02 от 43.16 за страната.

   Зрелостниците от училището са сред най-добрите в страната, техният успех е над средния за  областта и страната. Дванадесетокласниците също достигнаха много добро ниво – над средното за страната.

    Биляна Билянова от XII а клас е с оценка 6,00  на матурата по БЕЛ – единствената пълна шестица за областта.

   На Национално финално състезание към СБНУ учениците от I до IV клас получиха общо 34 медала – 17 златни –   а – Аля Рупецова, Анастасия Коджебашева, Антонина Овардова, Дарис Илъков, Денислава Кундева, Мартин Малеков, Раяна Моллова, I б – Аниса Молабрахимова, Ивайло Романов, II а – Бияна Дурева, Борис Ружинов, Георги Милковски, Ивет Исаева, Мадлен Миткова, Мая Балайкова, Мелиса Ходжова, Рая Добрева, II б – Дориян Пилевски, Емир Халилов, Ивайла Даракчиева, III а – Радослав Радославов Русков,  III б – Николай Сергеев  Бозов, IV а –  Лора Радославова Стефанова,  IV б – Яна Ваклинова Маслянова, IV в – Велизар Венциславов Дурев, Симона Красимирова Кисьова и 17 сребърни – I а – Зехра Меминовска, Денислава Андреева, Мартин Асенов, Никол Османова, I б – Вели Кехайов, Денислав Сираков, II а – Амира Шабан, Сара Емирска, Надежда Иванова, II б – Алейна Сиракова, Деница Бозова, Амир Енгеров, III а –  Наталия Рускова, III б – Даниел  Паликаров, Деян Маринов Кушев, IV а –  Даниел Николаев Момчилов, Николай Симеонов Лойтов, IV б – Йолхан  Ефендиев.

   Децата се включиха и в различни извънкласни дейности и инициативи – Международен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ – второ място на областен кръг – Антонина Овардова, за областно ниво се класираха и Бияна Дурева и Сара Емирска, Радослав Радославов Русков – трето място на областен кръг.

   Учениците от  II а клас участваха в Инициатива на Изпълнителна агенция по горите, посветена на Международен ден на гората и Седмица на гората 2022г. – Музикално изпълнение на „Хубава си моя горо“. Клипът бе публикуван на страницата на агенцията. Учениците получиха грамота. Учениците от II а и II б  клас взеха участие в художествена инициатива за детски рисунки „Моята мечта , чиито рисунки бяха публикувани във виртуална изложба на сайта на издателство „Клет България“  и получиха грамоти и  значки.    

    Други мероприятия, в които участваха II а клас са: Европейска седмица на мобилността 19.09-22.09.2021 г. – награди за класа от РИОСВ-Смолян, с Нестле за по-здравословен живот, съвместна инициатива за 19.02 „Васил Левски“ и НЧ „Христо Ботев – 2000“ гр. Рудозем, участие в концерт по случай 100-годишнината на училището – рецитал.

    Учениците от VIVIIVII и X клас се включиха в състезание по БЕЛ Стъпала на знанието. Учениците класирани за втори кръг на състезанието са: Велизар Кехайов, Иван Кондилов и Димитрия Тошкова. А до национален кръг – Яница Трендафилова, Сибела Руменова и Амина Молабрахимова.

    Медина  Молаахмедова от XI б клас се класира за Областния кръг на Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език, а за изготвяне на материали за Общински кръг на Олимпиада по английски език – XI клас, която се проведе на 07.01.2022г.За областен кръг се класираха Медина  Молаахмедова и Самира Ахмедчикова от XI б клас. Училището ни  се включи в Девето национално състезание по английски език „Pearson Competition”, като Иван Кондилов – X б клас се класира за участие в националния кръг на състезанието. Училището участва за десети път в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2021. Класираха се на първо място Васил Данаилов от VI б клас и Кристина Шехова от VII а клас. Учениците от VI б  клас от СУ „Св. св. Кирил и Методий“-   гр. Рудозем, посетиха  Дневен Център за Деца и Младежи с Увреждания „Слънце“- гр. Рудозем.  Проведоха групова работа с малчуганите на тема „Всички сме равни”. Целта на занятието, включващо занимателни игри , бе да покажат на децата колко е важно да се грижат едни за други и да приемат различията, за да може да живеят в един по-толерантен свят.

   Иван Кондилов и Владислав Кехайов бяха класирани за областна олимпиада по История и цивилизации, а Ирина Ботева – взе участие в конкурс „Значението на парламента и ролята на народния представител и управлението“

    В олимпиади и състезания по ХООС взеха участие следните ученици: XII б – Юксел Мустанов, XI а – Борислава Герчекова, XI а  – Аида Рунчева,  Иман Халил, VII а – Андрея Манева и Виктория Крушовалиева, VIII в – Велизар Кехайов.

    На олимпиада по Биология и ЗО за областен кръг се класира Иман Халил от XI а клас.

    Елвина Кермилска от VIII в клас взе участие в конкурс на Ловно-рибарски съюз за есе на тема: Един ден сред природата на България.

   В олимпиада по Астрономия се включиха петокласниците – Светлозар Сираков, Дариан Чаушев и Янис Делиисенов.

   Учениците от V до X клас се включиха в изложби на рисунки, картички, ученически проекти, макети и табла.

   Учениците от V до X клас се включиха в кампанията „Раздвижваме България“ – седмица на физическата активност и спорт. В  общинското състезание по футбол VIII – X клас момчета спечелиха II място.

   През учебната 2021/2022 година групата на БМЧК в СУ „ Свети сети Кирил и Методий“ – Рудозем се увеличи многократно и вече наброява 40 ученици-доброволци. През цялото време те бяха изключително активни, като инициираха и/или се включиха в организирани различни акции:

 • 7 информационни кампании;
 • 8 дарителски кампании.

   Момичетата и момчетата от групата на БМЧК в нашето училище са добър пример за милосърдие и добротворчество.

   През учебната 2021/2022 в СУ „Свети свети Кирил и Методий“ – Рудозем беше сформирана група  „Математиката – лесна и интересна“ – извънкласна дейност занимания по интереси.  На 23 февруари учениците от групата проведоха математическо състезание. Те  бяха разделени на три отбора, като трябваше колективно да решават забавни и логически задачи от учебния материал. С креативност и интуиция учениците се справиха отлично. Състезанието предизвика голям ентусиазъм и воля за победа във всички участници.

   Петокласниците разработиха и  проект за обикновените дроби „Цветна градина от дроби“, изявиха творческите си заложби по рисуване и активно използваха и надграждаха знанията си по математика.

    През учебната 2021-2022 г. ,като извънкласна дейност занимания по интереси, бе сформирана група „Подготовка за НВО по БЕЛ – 7 а клас”. Целта тази група беше учениците да преодолеят натрупаните негативи и пропуски от обучението в ОРЕС.

   Занятията протичаха ритмично, съобразно с установения график, и много интензивно. Включени бяха различни методи за онагледяване, индивидуална работа, работа по групи. Седмокласниците  участваха и в занимателна игра в Kahoot, чиято цел беше чрез игрови модел да проверят знанията си по БЕЛ. Учениците с интерес и много активно участваха в заниманията, работиха усилено в закупените по проекта помагала с тестове по формата на НВО и с общи усилия успяхме да преодолеем огромна част от натрупаните пропуски. Свидетелство за това са и изключително добрите резултати, показани на НВО по БЕЛ 7 клас.

   През учебната 2021/2022 година в СУ „Св. св. Кирил и Методий” – Рудозем бе сформирана група „Карате”, извънкласна дейност занимания по интереси. В групата участваха 20 ученици. Те проявяваха огромен интерес. Тренировките, които се провеждаха бяха под формата на забавни спортни игри и увличаха децата. Развивахме уменията им  за отборна работа, подобрявахме техните физически качества и дисциплина.

   Групата Занимания по интереси участваха в:

 1. Национално първенство по карате за кадетки в град Севлиево и постигнаха следните резултати:
 • Емира Младенова, категория 55 кг – 1 място
 • Есма Халилова, категория 55 кг – 3 място
 • Мартина Бендерова, категория 60 кг – 1 място
 • Амира Брахомова, девойки, категория 50 кг – 2 място
 1. Национално първенство па ката за кадетки и девойки град Шумен:
 • Емира Младенова – 3 място
 • Амира Брахомова – 3 място
 1. Международен турнир за купа „Черно море” град Бургас:
 • Емира Младенова, категория 55 кг – 1 място
 • Мартина Бендерова, категория 60 кг – 1 място
 • Есма Халилова, категория 55 кг – 2 място
 • Амира Брахомова, девойки, категория 50 кг – 3 място

   В извън класна дейност занимания по интереси  група ,,Футбол и здраве ‘‘и група,, Футбол‘‘, бяха сформирани две спортни групи по футбол ,,Футбол и здраве‘‘ и ,,Футбол‘‘. В тях  бяха включени ученици от IV клас. В едната група участваха 21 ученици, а във втората 15 ученици.

   Децата с удоволствие участваха в практическите занятия, които имаха комплексен характер- обучение на конкретно технико-тактическо действие и възпитание на определено физическо качество.  Часовете по проекта бяха съобразени с възрастовото развитие на 11 годишните футболисти. Бяха затвърдени основните специфични умения и навици. По време на тренировките те бяха разпределени в различни отбори, като натоварването беше с различен характер ,което повиши интереса и активността на децата. Часовете по футбол бяха истинско забавление за учениците. Между класовете бяха проведени футболни срещи ,на които беше излъчен победител.

   През учебната 2021-2022 г. в СУ ,,Св. св. Кирил и Методий‘‘  –  Рудозем в група ,,Приложни изкуства‘‘, участваха 15 ученици от VI в клас. От учениците бяха изработени различни изделия, които могат да се приложат в ежедневието.

    Бе организиран Коледен базар с изработени от групата сувенири и новогодишни картички, които бяха продадени с благотворителна цел.

   А изработените мартеници по случай Баба Марта, бяха подарени на всички ученици и учители в училище.

   Децата изработиха и украса за училище по случай сто-годишния юбилей .

   През учебната 2021/2022 в СУ ,,Св. св. Кирил и Методий” – Рудозем, бе сформирана група ,,Информационни дейности”, извънкласна дейност занимания по интереси.

   В групата участваха 14 ученици от V в клас. Темите, които се разглеждаха бяха разнообразни и привличаха вниманието им. Децата участваха с интерес и бяха активни. Под формата на състезание, групова и индивидуална работа децата работиха и се забавляваха в необятния свят на информационните технологии.

   По случай сто-годишния юбилей на образователната институция, учениците организираха състезание, което беше много забавно и интересно за всички.


Последни новини
Иновативна визия и подход демонстрира кандидатът за кмет на Чепинци Риза Брахимбашев на откриването на своята предизборна кампания
ГРАНДИОЗНО ТЪРЖЕСТВО ПО СЛУЧАЙ ПЪРВИЯ ПРОЧИТ НА КОРАНА СЕ ПРОВЕДЕ В РУДОЗЕМ
Кандидатът за кмет на с. Чепинци Риза Брахимбашев открива своята кампания на 30-ти септември
На 23 септември ще се проведе тържество Хатим в Рудозем
СЕДМИЦА НА ПОЖАРНАТА БЕЗОПАСНОСТ 11 – 17 СЕПТЕМВРИ 2023Г
"СКХТ" Чепинци'' беше домакин на турнир от календара на Българска федерация по хокей на трева
Ансамбъл "Запей от сърце да тропнем ний хорце" взе участие на празника на Рудозем
Програма по случай празника на град Рудозем 2023 г.
Очаква се гръцкият път до ГКПП Рудозем да е готов до средата на 2024г.
Множество грамоти от роженския събор за ансамбъл "Запей от сърце, да тропнем ний хорце"