Шукри Халилов: Поемането на председателския пост в ГЕРБ е едно потвърждение на позицията, която заех преди изборите

Какво Ви мотивира да поемете председателския пост в ГЕРБ – Рудозем,  превръщайки се по този начин и в лице на опозицията в града?

Още по време на изборите ясно и открито заявих пред хората своята позиция, и това, че поех председателския пост на структурата в Рудозем просто е едно потвърждение на това, което говорехме тогава и това, което ще правим за в бъдеще. Също така срещаме подкрепа от партия ГЕРБ при всички инициативи, които сме подели.

Тъй като настоящото управление не е нещо ново за града ни, защото то по един или друг начин в продължение на 9 години влияе на насоките за развитие на тази община, и това, което видях през тези години ме мотивира  да се включа в политическия живот на Рудозем. Ще дам пример с предишния мандат, когато настоящото управление беше опозицията – тогава нещата няха абсолютно безпринципни, като те бяха против всичко, което излиза като инициатива от Общинската администрация . На тази основа бяха всичките им гласувания в ОбС.

Колкото до настоящия мандат – това, което се случва е в разрез с всичките им предизборни обещания. Точно тази безпринципност, която демонстрираха миналия мандат като опозиция, понастоящем се трансформира в абсолютна безотговорност и недалновидност в управлението им, и за това има редица примери. Ще започна от поголовната подмяна на кадрите в общинска администрация – освободиха се много хора, които през годините са се доказали като професионалисти в работата си, като бяха заменени от близки и роднини на настоящото управление. И шуробажанащината не приключва само тук -  редица са примерите, когато проблеми на хора с различни политически възгледи се загърбват за сметка на приближените на управляващата коалиция. В крайна сметка изборите приключиха преди една година и при стъпването си в длъжност настоящата управа категорично заяви, че няма да разеля хората на политическа основа. Да, но в момента повечето хора в общината виждат, че това беше просто поредната голяма лъжа.  Другият пример за половинчатостта на това управление са проектите към Агенцията по заетостта, които вървят във всички общини, не само в нашата, но разликата е, че при нас се оказва, че нямаме пари да платим заплатите навреме. Защо? И в крайна сметка това е временна заетост – къде е това устойчиво развитие, което трябва да създаде устойчиви работни места, къде е подобрението в бизнес климата в общината.

Друго нещо, което е недопустимо за мен е спирането на  проекта с пътя за Мочура. Това беше одобрен проект с налично финансиране на стойност 1,6 млн. лева. С връщането на този проект беше сложен един голям Х на развитието на туризма в общината ни, лишавайки хората от улеснен достъп до изградената туристическа инфраструктура, лишавайки ги от тяхното право на по-добър достъп до имотите си, лишавайки ги от тяхното право да се прехранват от собствения си труд, както и от правото им да ползват средствата на ЕС за повишаването на качеството на  живот. Не можем да кажем, че видите ли, тези хора в Мочура били малко и затова няма нужда от този проект. Важно е да се отбележи, и че финансирането бе отхвърлено за да се внесе на негово място друг проект – за пътя за с.Рибница, за пътя за с.Борие и проект за водоснабдяването на Мейково. Искам да попитам значи ли това, че обшината се е превърнала в инструмент за преследването на лични цели, тъй като г-н Кмета е от Рибница, зам.-кмета е от Борие и първият съветник в три листи на насам е от Мейково. Съгласен съм, че пътната мрежа в общината е в окаяно състояние, че водопроводите имат остра нужда от подмяна, но всичко трябва да става поетапно и без това да е за сметка  на други жители на общината. Лично за мен това е чиста проба злоупотреба с власт и служебно положение.

Искам да дам пример и с организацията и работата на ОбС, които са под всякаква критика. Претупването на заседанията, получаването на материалите в последния момент, прекратяването на дебатите вътре на самите заседания от страна на управляващата коалиция са абсолютен пример за безотговорност. За тях ОбС се е превърнал в инструмент за узаконяване на личните желания и финансови апетити и домогвания, и мнозинството им там е перфектния начин това да става тихомълком, далеч от погледа на обществото.

Основният начин да се прокарат решенията в Общинският съвет е на заседанията (в повечето случаи извънредни) докладните да се  представят като „болезнени и необходими“ и да се получи в един момент   съгласието на съветниците за прилагането на решенията за в бъдеще. Много по-лесно е да бъдат убедени съветниците на жертви  в бъдещето, отколкото в момента, защото се поддържа наивната надежда, че „утре нещата ще се подобрят“, и че тези жертви, които са поискани от тях, могат да бъдат избегнати. Така се предоставя повече време да свикнат с идеята за промяна и смирено да ги приемат, когато му дойде времето.

Имено затова повечето ни заседания се свикват в последния момент, без график,  дори без пълни материали, като последния пример за това бе заседанието с продажбата на Обувния цех. Това е абсолютно недопустимо и аз категорично завявам, че ще работя за промяната на това статукво в ОбС възможно най-скоро.

И в крайна сметка искам да попитам управляващите какво се случи с болницата ни, с разкопания град – това, което бе гръбнакът на предизборната им кампания – защо тези проблеми се задълбочават, като понастоящем имаме проблеми дори с издръжката на клиничната лаборатория, та какво остава за обещанията, че видите ли, ще си върнем болницата в Рудозем.

Според мен това е умишлено създаване на проблеми, създадени така, че  да предизвикат реакция сред хората, така че те самите да поискат приемането на мерки, които са необходими на управляващите кръгове.

Каква е визията Ви за развитието на партията в Рудозем?

В управителния съвет на партията в Рудозем виждате, че няма изявени бизнесмени и хора, които винаги са преследвали своя личен финансов интерес. И това е много важно, тъй като аз няма да позволя домогването на такива хора, които искат да консумират тази власт за своя собствен интерес. В структурата на ГЕРБ са хора, които са гръбнака на обществото в Рудозем – хора, които всеки ден излизат от вкъщи и се трудят за хляба си. Те всеки ден се сблъскват с проблемите, които са общовалидни за всеки един в тази община и ги познават много добре. Но разликата е, че те имат визия за това, как да променим нещата и именно това ни обедини и ни събра заедно в едно ядро, за да може да реализираме тези наши виждания занапред. Ясно е, че ние нямаме голяма възможност да влияем на управлението в общината, но като опозиционна сила имаме възможността да даваме алтернатива на хората. Когато ние сме критикували управлението на общината, сме давали и алтернативни  варианти, с който сме смятали, че нещата ще се случат по-добре. Ще дам пример с продажбата на обувния цех – още в момента, в който в ОбС се внесе докладната за приватизационната програма на общината, още тогава ние входирахме становище, където ясно и категорично завихме по какъв начин трябва да се случи това нещо. Ние казахме, че след като ще се продава едно предприятие, то трябва да мислим за него първо като социална структура, където трябва да запазим работните места, да се опитаме да подобрим условията на работа, да подобрим работния климат, за да може това предприятие да има благоприятните условия да запази дейността си и дори да я разшири, тъй като именно това са устойчивите работни места, в създаването и запазването на които трябва да се съсредоточи настоящото управление, тъй като временната заетост е просто едно отлагане на проблема с безработицата в Рудозем.

Какво ще предприемете за начало като Общински ръководител?

Първата ми задача, която ще стане факт в близките 7-8 дни е да направим работеща приемна на общинските съветници от нашата група в офиса на ГЕРБ в Рудозем. Искаме хората да знаят, че във всеки един момент ще имат достъп до общинските съветници от нашата група, като ние наистина ще се ангажираме с решаването на техните проблеми.

Следващата ни задача е да организираме срещи по места с хората. Ние вече започнахме тези срещи и идеята ни е да направим такива във всички населени места в общината, в големите населени места може и по няколко. Също така плануваме среща с хора, които са симпатизирали на ПП „ГЕРБ“ през изминалите години, но по някакви причини са загубили интерес за сътрудничество и работа, като искам тези хора да знаят, че ние като ново ръководство ще направим необходимото, за да възобновим доброто взаимодействие с тях.

Друга важна стъпка, която ще направим е и засилването на контактите с областните и националните структури на партията, за да може да се поучим и от техния организационен опит.

 Какво ще кажете в заключение?

Уверен съм, че позитивността и дългосрочната ни визия за развитие, близостта ни с хората и познаването на техните нужди, ще ни даде възможност да допринесем за по-доброто бъдеще на общината. Аз се ангажирам с това, че няма да прекъсваме диалога с хората, и че ще работим за прозрачността в работа на администрацията и Общинския съвет, като ще сме максимално ангажирани с проблемите на хората и ще търсим и предлагаме възможности за тяхното преодоляване.

© Рудозем днес

снимка: teacher.bg снимка: teacher.bg снимка: teacher.bg
Шукри Халилов: Поемането на председателския пост в ГЕРБ е едно потвърждение на позицията, която заех преди изборите
12.11.2012 | 22:35
2537
снимка: teacher.bg

Какво Ви мотивира да поемете председателския пост в ГЕРБ – Рудозем,  превръщайки се по този начин и в лице на опозицията в града?

Още по време на изборите ясно и открито заявих пред хората своята позиция, и това, че поех председателския пост на структурата в Рудозем просто е едно потвърждение на това, което говорехме тогава и това, което ще правим за в бъдеще. Също така срещаме подкрепа от партия ГЕРБ при всички инициативи, които сме подели.

Тъй като настоящото управление не е нещо ново за града ни, защото то по един или друг начин в продължение на 9 години влияе на насоките за развитие на тази община, и това, което видях през тези години ме мотивира  да се включа в политическия живот на Рудозем. Ще дам пример с предишния мандат, когато настоящото управление беше опозицията – тогава нещата няха абсолютно безпринципни, като те бяха против всичко, което излиза като инициатива от Общинската администрация . На тази основа бяха всичките им гласувания в ОбС.

Колкото до настоящия мандат – това, което се случва е в разрез с всичките им предизборни обещания. Точно тази безпринципност, която демонстрираха миналия мандат като опозиция, понастоящем се трансформира в абсолютна безотговорност и недалновидност в управлението им, и за това има редица примери. Ще започна от поголовната подмяна на кадрите в общинска администрация – освободиха се много хора, които през годините са се доказали като професионалисти в работата си, като бяха заменени от близки и роднини на настоящото управление. И шуробажанащината не приключва само тук -  редица са примерите, когато проблеми на хора с различни политически възгледи се загърбват за сметка на приближените на управляващата коалиция. В крайна сметка изборите приключиха преди една година и при стъпването си в длъжност настоящата управа категорично заяви, че няма да разеля хората на политическа основа. Да, но в момента повечето хора в общината виждат, че това беше просто поредната голяма лъжа.  Другият пример за половинчатостта на това управление са проектите към Агенцията по заетостта, които вървят във всички общини, не само в нашата, но разликата е, че при нас се оказва, че нямаме пари да платим заплатите навреме. Защо? И в крайна сметка това е временна заетост – къде е това устойчиво развитие, което трябва да създаде устойчиви работни места, къде е подобрението в бизнес климата в общината.

Друго нещо, което е недопустимо за мен е спирането на  проекта с пътя за Мочура. Това беше одобрен проект с налично финансиране на стойност 1,6 млн. лева. С връщането на този проект беше сложен един голям Х на развитието на туризма в общината ни, лишавайки хората от улеснен достъп до изградената туристическа инфраструктура, лишавайки ги от тяхното право на по-добър достъп до имотите си, лишавайки ги от тяхното право да се прехранват от собствения си труд, както и от правото им да ползват средствата на ЕС за повишаването на качеството на  живот. Не можем да кажем, че видите ли, тези хора в Мочура били малко и затова няма нужда от този проект. Важно е да се отбележи, и че финансирането бе отхвърлено за да се внесе на негово място друг проект – за пътя за с.Рибница, за пътя за с.Борие и проект за водоснабдяването на Мейково. Искам да попитам значи ли това, че обшината се е превърнала в инструмент за преследването на лични цели, тъй като г-н Кмета е от Рибница, зам.-кмета е от Борие и първият съветник в три листи на насам е от Мейково. Съгласен съм, че пътната мрежа в общината е в окаяно състояние, че водопроводите имат остра нужда от подмяна, но всичко трябва да става поетапно и без това да е за сметка  на други жители на общината. Лично за мен това е чиста проба злоупотреба с власт и служебно положение.

Искам да дам пример и с организацията и работата на ОбС, които са под всякаква критика. Претупването на заседанията, получаването на материалите в последния момент, прекратяването на дебатите вътре на самите заседания от страна на управляващата коалиция са абсолютен пример за безотговорност. За тях ОбС се е превърнал в инструмент за узаконяване на личните желания и финансови апетити и домогвания, и мнозинството им там е перфектния начин това да става тихомълком, далеч от погледа на обществото.

Основният начин да се прокарат решенията в Общинският съвет е на заседанията (в повечето случаи извънредни) докладните да се  представят като „болезнени и необходими“ и да се получи в един момент   съгласието на съветниците за прилагането на решенията за в бъдеще. Много по-лесно е да бъдат убедени съветниците на жертви  в бъдещето, отколкото в момента, защото се поддържа наивната надежда, че „утре нещата ще се подобрят“, и че тези жертви, които са поискани от тях, могат да бъдат избегнати. Така се предоставя повече време да свикнат с идеята за промяна и смирено да ги приемат, когато му дойде времето.

Имено затова повечето ни заседания се свикват в последния момент, без график,  дори без пълни материали, като последния пример за това бе заседанието с продажбата на Обувния цех. Това е абсолютно недопустимо и аз категорично завявам, че ще работя за промяната на това статукво в ОбС възможно най-скоро.

И в крайна сметка искам да попитам управляващите какво се случи с болницата ни, с разкопания град – това, което бе гръбнакът на предизборната им кампания – защо тези проблеми се задълбочават, като понастоящем имаме проблеми дори с издръжката на клиничната лаборатория, та какво остава за обещанията, че видите ли, ще си върнем болницата в Рудозем.

Според мен това е умишлено създаване на проблеми, създадени така, че  да предизвикат реакция сред хората, така че те самите да поискат приемането на мерки, които са необходими на управляващите кръгове.

Каква е визията Ви за развитието на партията в Рудозем?

В управителния съвет на партията в Рудозем виждате, че няма изявени бизнесмени и хора, които винаги са преследвали своя личен финансов интерес. И това е много важно, тъй като аз няма да позволя домогването на такива хора, които искат да консумират тази власт за своя собствен интерес. В структурата на ГЕРБ са хора, които са гръбнака на обществото в Рудозем – хора, които всеки ден излизат от вкъщи и се трудят за хляба си. Те всеки ден се сблъскват с проблемите, които са общовалидни за всеки един в тази община и ги познават много добре. Но разликата е, че те имат визия за това, как да променим нещата и именно това ни обедини и ни събра заедно в едно ядро, за да може да реализираме тези наши виждания занапред. Ясно е, че ние нямаме голяма възможност да влияем на управлението в общината, но като опозиционна сила имаме възможността да даваме алтернатива на хората. Когато ние сме критикували управлението на общината, сме давали и алтернативни  варианти, с който сме смятали, че нещата ще се случат по-добре. Ще дам пример с продажбата на обувния цех – още в момента, в който в ОбС се внесе докладната за приватизационната програма на общината, още тогава ние входирахме становище, където ясно и категорично завихме по какъв начин трябва да се случи това нещо. Ние казахме, че след като ще се продава едно предприятие, то трябва да мислим за него първо като социална структура, където трябва да запазим работните места, да се опитаме да подобрим условията на работа, да подобрим работния климат, за да може това предприятие да има благоприятните условия да запази дейността си и дори да я разшири, тъй като именно това са устойчивите работни места, в създаването и запазването на които трябва да се съсредоточи настоящото управление, тъй като временната заетост е просто едно отлагане на проблема с безработицата в Рудозем.

Какво ще предприемете за начало като Общински ръководител?

Първата ми задача, която ще стане факт в близките 7-8 дни е да направим работеща приемна на общинските съветници от нашата група в офиса на ГЕРБ в Рудозем. Искаме хората да знаят, че във всеки един момент ще имат достъп до общинските съветници от нашата група, като ние наистина ще се ангажираме с решаването на техните проблеми.

Следващата ни задача е да организираме срещи по места с хората. Ние вече започнахме тези срещи и идеята ни е да направим такива във всички населени места в общината, в големите населени места може и по няколко. Също така плануваме среща с хора, които са симпатизирали на ПП „ГЕРБ“ през изминалите години, но по някакви причини са загубили интерес за сътрудничество и работа, като искам тези хора да знаят, че ние като ново ръководство ще направим необходимото, за да възобновим доброто взаимодействие с тях.

Друга важна стъпка, която ще направим е и засилването на контактите с областните и националните структури на партията, за да може да се поучим и от техния организационен опит.

 Какво ще кажете в заключение?

Уверен съм, че позитивността и дългосрочната ни визия за развитие, близостта ни с хората и познаването на техните нужди, ще ни даде възможност да допринесем за по-доброто бъдеще на общината. Аз се ангажирам с това, че няма да прекъсваме диалога с хората, и че ще работим за прозрачността в работа на администрацията и Общинския съвет, като ще сме максимално ангажирани с проблемите на хората и ще търсим и предлагаме възможности за тяхното преодоляване.

©Рудозем днес

Последни новини
НХЛ: "Рейнджърс стана първият отбор в НХЛ с 40 победи
"Моят магазин" отвори врати и в гр. Рудозем
Компютри втора ръка за икономично и екологично бъдеще
Община Рудозем има одобрени 7 проекта на стойност близо 10 млн. лева
Инж. Недко Кулевски е новият кмет на Рудозем
„Запей от сърце да тропнем ний хорце”-един замислен ,организиран и реализиран проект от НЧ”Нов живот1948-с.Чепинци”
Добро представяне на чепинските хокеисти на турнир в Неделино
В читалището в Чепинци продължават да работят
Иновативна визия и подход демонстрира кандидатът за кмет на Чепинци Риза Брахимбашев на откриването на своята предизборна кампания
ГРАНДИОЗНО ТЪРЖЕСТВО ПО СЛУЧАЙ ПЪРВИЯ ПРОЧИТ НА КОРАНА СЕ ПРОВЕДЕ В РУДОЗЕМ